FAQ

Wat is de GeoWeek?
In de landelijke GeoWeek kunnen leerlingen van 10 - 15 jaar ontdekken wat door bedrijven, universiteiten en instellingen gedaan wordt in de geo-sector. Voor de leerlingen een unieke ervaring in en buiten de klas.

Voor wie is de GeoWeek?
De GeoWeek wordt georganiseerd voor leerlingen van 10 tot 15 jaar. Dit zijn leerlingen in groep 7 en 8 van het primair onderwijs en klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs (de onderbouw).

Wat kost het?
De GeoWeek is voor deelnemende bedrijven en scholen gratis. De expedities (gastlessen, veldwerk en bedrijfsbezoeken) worden gratis door de deelnemende bedrijven aangeboden. De school moet zelf zorgen dat de klas op het juiste tijdstip op de juiste locatie is, eventuele reiskosten worden niet vergoed.

Hoe kan ik een expeditie aanbieden?
Download het inschrijfformulier (zie Expeditie aanbieden). Vul in en stuur naar info@geoweek.nl. Vanaf januari wordt uw expeditie op deze website geplaatst. Docenten kunnen zich dan inschrijven op uw expeditie. Zodra een docent zich voor uw expeditie heeft aangemeld, sturen wij u de gegevens van deze docent en de school door. U kunt daarna zelf de laatste details met de docent afstemmen.

Kan ik ook vaker meedoen?
Dat kan natuurlijk! U kunt zo veel verschillende expedities aanbieden als u wilt. Graag voor elke activiteit een formulier insturen.

Wat is een expeditie?
Er zijn drie soorten expedities: GeoBedrijf (op bedrijfsbezoek), GeoVeldwerk (met de klas naar een veldwerklocatie) of GeoProf (een gastles in en/of om de school). Kijk bij Expeditie aanbieden voor de uitleg.

Kan iemand mij helpen met het maken van een expeditie?
Ja, dit kan. Neem contact op met de organisatie van de GeoWeek via info@geoweek.nl of 030- 7115116. Zij kunnen u bijvoorbeeld voorbeelden geven van geslaagde projecten of meer informatie over het lesniveau van de leerlingen.