FAQ-docenten

Wat is de GeoWeek?
In de landelijke GeoWeek kunnen leerlingen van 10 - 15 jaar ontdekken wat door bedrijven, universiteiten en instellingen gedaan wordt in de geo-sector. Voor de leerlingen een unieke ervaring in en buiten de klas.

Voor wie is de GeoWeek?
De GeoWeek wordt georganiseerd voor leerlingen van 10 tot 15 jaar. Dit zijn leerlingen in groep 7 en 8 van het primair onderwijs en klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs (de onderbouw).

Wat kost het?
De GeoWeek is voor deelnemende bedrijven en scholen gratis. De expedities (gastlessen, veldwerk en bedrijfsbezoeken) worden gratis door de deelnemende bedrijven aangeboden. De school moet wel zelf zorgen dat de klas op het juiste tijdstip op de juiste locatie is, eventuele reiskosten worden niet vergoed.

Hoe kan mijn klas meedoen?
Zoek een expeditie uit en schrijf uw klas in. U ontvangt een bevestigingsmail van uw inschrijving. Uw inschrijving wordt doorgegeven aan het bedrijf, waarna zij contact met u opnemen.

Vaker meedoen?
Dat kan natuurlijk! U kunt verschillende klassen aanmelden.

Expeditie?
Er zijn drie soorten expedities: GeoBedrijf (op bedrijfsbezoek), GeoVeldwerk (met de klas naar een veldwerklocatie) of GeoProf (een gastles in en/of om de school). Kijk bij Expeditie voor de uitleg.

Ik kan geen geschikte expeditie vinden voor mijn klas. Kan iemand mij helpen?
Ja, dit kan. Neem contact op met de organisatie van de GeoWeek via info@geoweek.nl of 030- 7115116.