Terugblikken 2015
Landmeten met de Gemeente Den Haag
Leerlingen van het Maerlant Lyceum kregen een goede kijk in de dagelijkse werkzaamheden van de landmeters van Gemeente Den Haag. Ze leerden in, verschillende opdrachten, hoe nauwkeurig en precies je kan meten.
Bodem van Zeeland
Leerlingen van OBS De Moolhoek in Kapelle ontdekken met hulp en dank aan professionals Walter Jonkers en André van der Straat van Provincie Zeeland in de GeoWeek de Zeeuwse bodem onder hun voeten. De grondboren liggen klaar voor gebruik, de leerlingen zijn in aantocht en boren maar!
Gastles over grondsoorten en bodemernergie

Twee groepen 8 van basisschool St Jozef uit Schipluiden kregen woensdag 20 mei een gastles over bodem en ondergrond van adviseur Mariëlle van Vliet van Royal HaskoningDHV.
Met een koffiefilter grondsoorten testen

De leerlingen van Groep 7 van basisschool De Triangel te Weesp kregen op woensdag 20 mei een gastles over Bodem en Ondergrond van Peter Rood, adviseur ondergrond en vergunningmanagement bij Royal HaskoningDHV.
Landmeten met waterschap Hunze en Aa's

Leerlingen kregen van medewerkers van het waterschap Hunze en Aa's les over geo-informatie. Buiten moesten de leerlingen van alles meten, bijvoorbeeld de breedte van een sloot. Terug op school maakten ze samen hiervan mooie een kaart.
Ontdekken van de Hierdense Beek

De leerlingen van de Vrije School ’Valentijn’ in Harderwijk kregen op woensdag een gastles van de Bekenstichting. 's Middags deden de leerlingen een veldwerk bij de Hierdense Beek onder begeleiding van Wiebe Kiel en de ecoloog van het waterschap, Rob Gerritsen.
Water in het Veluws Landschap

De Bekenstichting gaf op 18 mei een gastles over water op de CNS school ‘Het Startpunt’ in Ede. 's Middags gingen de leerlingen op veldwerk bij de Heelsumse Beek en mochten zelf op zoek naar leven langs en in de beek.
Geo-excursie in park Zypendaal

De tweede klas Aardrijkskunde van het Stedelijk Gymnasium in Arnhem ging op 19 mei met adviseur Ingeborg van Oorschot van Royal HaskoningDHV op geo-excursie in park Zypendaal. Het park is onderdeel van een stuwwal uit de laatste IJstijd en in het park ontspringen natuurlijke bronnen, zogenaamde sprengen.
Te veel, te vies of te weinig water?
De leerlingen van S.G. het Rhedens gingen op maandag 18 mei naar het Nederlands Watermuseum in Arnhem om alles te ontdekken over water. In een uitdagend spel moesten ze zo veel mogelijk water verdienen en oplossingen verzinnen voor de waterproblemen in hun stad.