Samen op expertise in onze omgeving

Samen op expertise in onze omgeving

Geplaatst op 30 mei 2017

Dat Nederland een door mensenhanden gemaakt land is, is een cliché, maar dat het verdraaid goed is gemaakt, daarvoor mogen we wel eens meer aandacht hebben.  AGEL adviseurs ging daarom met basisschoolleerlingen op expertise in hun eigen omgeving. De leerlingen gingen landmeten en de samenhang van de bodem onderzoeken. Dit deden zij door grondboringen uit te voeren waarbij ze ook op zoek gingen naar grondwater. Daarnaast hebben ze de waterhuishouding bekeken en zijn de leerlingen op speurtocht geweest in de wereld van GIS.
Lees snel verder voor een verslag van de leerlingen! 

 

Beste AGEL Adviseurs,

Wij vonden het leuk dat jullie langskwamen met de Geoweek. Wij hebben erg genoten van de verschillende activiteiten vooral het waterpompen was heel leuk, ook heb je ons aan het denken gezet met jou vraag of wij hetzelfde water nu drinken als dinosaurussen vroeger. We hopen als je het antwoord weet dat je ons dat snel vertelt. Ook de speurtocht op de computer was zeer leerzaam. Toen we met de GPS trekker de lijnen mochten trekken.

Het was wel jammer dat de groepjes door elkaar waren gehaald. We vonden het jammer dat jullie weggingen we zouden nog bladzijdes door kunnen vertellen maar dit is het einde.