Expedities

De aanmelding voor expedities is inmiddels gesloten. Hieronder vind je alle expedities op een rij. Je kan op deze pagina per soort (bedrijfsbezoek, gastles of veldwerk) zoeken of per bedrijf/organisatie. Wil je liever op locatie zoeken? Kijk dan op de kaart

De GeoWeek zal plaatsvinden van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober 2021.

Zoek hier op de soort expeditie en het bedrijf/organisatie/kennisinstelling dat de expeditie aanbied:


Geocaching rondom Zwolle

Leer wat de landmeters van het Kadaster doen en ga zelf aan de slag met Geocachen. We gaan in groepjes met een professionele GPS ontvanger op pad om een zogenaamde cache te zoeken.

Geocaching rondom Rotterdam

Leer wat de landmeters van het Kadaster doen en ga zelf aan de slag met Geocachen. We gaan in groepjes met een professionele GPS ontvanger op pad om een zogenaamde cache te zoeken.

Sensorwalk: welke sensoren heb je gevonden en wat betekenen ze?

Wordt bewust van meetapparatuur in de openbare ruimte door binnen en buiten op zoek te gaan naar meetapparaten. Zet ze op de kaart en misschien lukt het ons zelfs om ook op een kaart te laten zien wat de apparaten zien en wat een stad daarmee slimmer kan doen.

Zit jij op een groene school?

Ontdek bij deze expeditie wat het Kadaster doet met geo-informatie en hoe je data kan inzetten voor duurzaamheid. Verzamel concrete gegevens en zet ze samen 'op de kaart'.

Hoe meet je met een telefoon en GPS de oppervlakte van een stuk land?

In deze expeditie ga jezelf aan de slag met het inmeten van een stuk land. Hoe werkt dat eigenlijk? Als landmeter en als landeigenaar ga je dat zelf ervaren.

Puzzelen met ruimte (gebiedsontwikkeling)

Puzzel je mee om in een fictieve gemeente gebiedsontwikkelingen op de juiste plaats te krijgen? Door te luisteren naar elkaars wensen en een plan te maken, zorgen we er samen voor dat onze omgeving duurzaam ingericht wordt en iedereen er iets op vooruit gaat.

Hoe goed ken jij Nederland? Een virtuele speurtocht.

Ontdek meer over Nederland door op speurtocht te gaan in Kaarten van Nederland. Ga aan de slag met de online viewer van Nederland en leer hoe je een kaartviewer kunt gebruiken.

Hoe helpen data bij slimme klimaatkeuzes?

Hoe kun je data gebruiken om slimme keuzes voor duurzaam klimaatbeleid te maken? In deze expeditie ga je dit met echte Geo-data ontdekken!